dr. Kecskés Fanni

A Mindenki Magyarországa Néppárt jelöltje

Gyermekkoromban a Liget soron laktunk, ott nőttem fel. Sok szép emlék fűz ide. A tanulmányaimat a Kertvárosi Általános iskolában kezdtem meg. Édesanyám, Rácz Ildikó a Hód-Fitness Sportegyesület alapítója, így már óvodás koromban a Metripond Szabadidőközpontban, az Ildikó Studióban kezdtem el a sportpályafutásomat. Édesapám, Dr. Kecskés Ákos, 10 éves koromban elvitt egy kosárlabda edzésre, ezután a táncot kosárlabdára váltottam.

A kosárlabdában egyre sikeresebb lettem, a Szeviép Szeged utánpótlás csapatához igazoltam és emiatt a felső tagozatot a Madách Imre Általános Iskolában fejeztem be. Ezt követően felvételt nyertem a Radnóti Miklós Gimnáziumba, mellette a Szeviép Szeged felnőtt csapatába kerültem, ahol már NB1-es meccseken is pályára léphettem. Ezt követően testvérem, ifjabb Kecskés Ákos futballistaként Olaszországba igazolt, így a család úgy döntött, hogy vele együtt megyünk mi is. Másfél évet Bergamóban éltem, tanultam és a Lussana női kosárlabda csapatában játszottam.

Nagyon szerettem Olaszországban élni, jó volt egy másik kultúrát, kedves, segítőkész embereket megismerni és az olasz nyelvet elsajátítani. Mindeközben magántanulóként a Németh László Gimnáziumban végeztem el a 11. osztályt.

Az érettségi miatt visszaköltöztem Hódmezővásárhelyre és immár ismét nappali tagozaton fejeztem be középiskolás tanulmányaimat. Ezekben az években a csapatommal eljutottam kosárlabdázni Kínába, a magyar bajnokságban, Hepp Kupában és az Egyetemi Bajnokságban is sikereket értünk el, és egy alkalommal még az Universiade egyetemi válogatottba is meghívót kaptam.

Középiskolás koromban döntöttem az ügyvédi pálya mellett. A Szegedi Tudományegyetemen tett sikeres  államvizsgát követően ügyvédjelölt lettem édesapám, Dr. Kecskés Ákos irodájában. A jogi szakvizsga megszerzéséhez már csak egy vizsga hiányzik, hosszú tanulmányaim befejeztével önálló ügyvédként praktizálhatok.

Eddigi munkám során rájöttem, hogy legközelebb a családjog áll hozzám, ez az a jogterület, ahol a legtöbbet tudok segíteni az embereknek, családoknak, gyermekeknek. Ezen kívül büntetőjoggal, hagyatéki eljárásokkal, cégek alapításával, okiratok szerkesztésével is foglalkozom az irodában.

Aktívan részt veszek a Tiszta Vásárhelyért Egyesület és a Mindenki Magyarországa Mozgalom ingyenes ruha- és ételosztásain és a Százszorszép programban. A könyvek és az olvasás nagy szerelmeseként megszerveztem egy helyi Könyvklubot. Állatbarátként részt vettem a hódtói kutyafuttató felújításában és a Somogyi domb melletti új kutyafuttató létrehozásában. Mindemellett a sportot sem hanyagolom el, jelenleg a Vásárhelyi Kosársuli felnőtt női csapatát erősítem szabadidőmben. Két éve a vásárhelyi karácsonyi ajándékosztás aktív résztvevője vagyok, illetve a karácsonyi angyalok programban is segédkezek. 2023-ban a Mindenki Magyarországa Mozgalom közreműködésével a Belvárosi Utcabál egyik szervezője voltam.