Mindenki Sportos Magyarországa

Az egészségünk a legfőbb felelősségünk. Tegyünk érte közösen!

Tudtad, hogy Magyarország Európa legelhízottabb és legegészségtelenebb országa?

A felnőtt korú magyar lakosság még optimista becslések és felmérések szerint is feleannyi arányban mozog, mint a Nyugat-európai országoké.

Piacvezetők vagyunk szív- és érrendszeri, illetve elhízással és mozgásszegény életmóddal összefüggő betegségek terén.

Magyarországon a várható átlagélettartam hivatalosan 5 évvel marad el Ausztriáétól.

A legszegényebb magyar régiókban 30 éve alig haladja meg a várható átlagélettartam a nyugdíjkorhatárt.

Kiugróan magas az országban a depressziósok, az alkoholisták, a gyógyszer- és drogfüggők, illetve az alvás- és evészavarral küzdők aránya.

Magyarországon az emberek nagy része rosszul táplálkozik.

Tőlünk csak nagyon kevés ország dohányzik többet.

Elmondható, hogy Magyarországon az önpusztításnak kultusza van, elég csak a kormányra nézni.

 

Eljött az ideje, hogy az ország sportoló nemzet legyen és ne sportnemzet!

Putz Anita vagyok, a Mindenki Magyarországa Néppárt alelnöke és emellett rendszeresen futok, Spartanozok és meditálok. Hiszek abban, hogy testben és lélekben is egészséges országgá kell válnunk és ezt mindenkinek saját magában kell elkezdenie. A számomra nagyon fontos az egészséges táplálkozás, vegetariánusként odafigyelek rá, hogy jó minőségű ételeket fogyasszak és hetente legalább 3 alkalommal mozogjak. Politikusként a tisztesség híve vagyok, a sportban is gyakorolt fair play és doppingmentesség elvét alkalmazom a politikai tevékenységem során is.

Szücs Gábor vagyok, a Mindenki Magyarországa Néppárt oktatáspolitikusa. Amikor nem dolgozom vagy politizálok, akkor edzőterembe járok, futok, úszok vagy jógázom. Úgy gondolom, hogy a konzervatív, jobboldali értékrenddel együttjár a felelősségvállalás magunkért és embertársainkért. Ez a számomra nem képzelhető el úgy, hogy ne törődnék a saját egészségemmel. Egészségtörténészként és oktatáspolitikusként egyaránt fontosnak tartom a magyar társadalom egészségét és a példamutatást a honfitársaim felé.

Tegyük meg együtt az első lépést!

Mindenki 10 km-e – a teljesíthető kihívás

Szeretnénk az ország elé egy egyszerű de mégis igen nehéz feladatot adni. Csatlakozzatok hozzánk és sétáljunk, fussunk vagy biciklizzünk le 10 km-t egyben 2024. augusztus 11-éig!

Ebben az évben aznap érnek véget az olimpiai játékok, amelyek eredendően arról szóltak, hogy az emberek próbáljanak ki különféle sportokat, győzzék le önmagukat és haladják meg a korábbi korlátjaikat. 10 km megtétele bár nem tűnik soknak már egy olyan megterhelés, amely igényli a felkészülést és azt, hogy valaki egy héten legalább 2-3 alkalommal szánjon egy kis időt a saját egészségére. Az olimpizmus mára az élsportról szól, ezt ne tagadjuk le. Élsport azonban nincs tömegsport nélkül és épp itt az ideje annak, hogy minél többen kapcsoljuk ki a televíziót és térjünk vissza a szabadba egy kis mozgásra.

Eljött az idő, hogy ne csak bent üljünk, ne csak szurkolókként legyünk jelen egy eseményen, hanem álljunk fel, vegyük vissza az utcáinkat, a tereinket és töltsük meg őket a saját egészségük iránt tevő, sportoló, maguk és a környezetük iránt tudatos emberekkel! A Covid-járvány óta az emberi közösségek idehaza leépültek. Mi most tenni szeretnénk azért, hogy újjáélesszük Magyarországon az összetartozást és közösen érjünk el egy olyan célt, ami megmutatja: Együtt mindenre képesek vagyunk!

Ehhez várjuk mindazon magánszemélyek és szervezetek, állami szervek, önkormányzatok, iskolák, pártok, egyházak és cégek csatlakozását, akik vállalják, hogy félretéve a pártoskodást, az élet területeinek eltérő szemléletét tesznek végre azért, hogy ne Magyarország legyen Európa egészségügyi szégyene. 

A mozgás mindenkié

Hosszabb távú rendezvényünk testvéreként szeretnénk továbbá mindenkit arra is ösztönözni, hogy odahaza, a kondiparkokban vagy akár az edzőtermekben vállalja fel azt a kihívást önmaga felé, hogy heti 3 alkalommal sportolni fog 2024. augusztus 11-ig. Legyen ez az a nyár, amikor végre cselekszünk és nem keresünk sem kifogásokat sem olyan elfoglaltságokat, amikről a lelkünk mélyén mind tudjuk, hogy feleslegesek.

Biztassuk a sportolóinkat a foci EB-n és az olimpián a személyes példaadásunkkal! Állítsunk jó példát a gyermekeink elé és vegyük fel együtt a küzdelmet nem csak a túlsúllyal, de a tudatlansággal is. A Mindenki Magyarországa Néppárt épp ezért a közeljövőben megnyitja a Tudástárát, amelyet igyekezni fogunk tanárok, edzők, dietetikusok, pszichológusok, alvásszakértők, háziorvosok és szakorvosok, szakácsok, séfek, ápolók történeteivel és tudásával folyamatosan bővíteni.

Az általunk képviselt kultúraváltás nem csupán azt jelenti, hogy a mi pártunk mindennel elszámol, nem hazudik a választóknak és mindig tisztességesen és törvényesen jár el, hanem azt is, hogy teszünk önmagunk és az országunk felemeléséért. Magyarország épp eleget volt megkeseredett, egymástól elfordult, búskomor, testileg-lelkileg-szellemileg egyaránt beteg emberek országa. Mi vissza akarjuk hozni az emberek arcára a mosolyt és a lelkébe a tudatot, hogy mi egy nemzet vagyunk. 

Csatlakozz hozzánk!